Azt nyilatkozza ez az L. Simon László, aki "magát a Fidesz meghatározó kultúrpolitikusának tartja", hogy "csak a giccs kerülését" tekinti fontosnak, egyébként tőle aztán virágozzék száz virág a kultúrában, bár pénzt, azt nem ad rá, mert hát ugye annak számos jobb helye van, úgy mint a foci, meg a... izé... na, jó, szóval meg a foci.

Hát igen. Dübörög az ország giccstelenítése.

Az erdő, a fa, az például giccses. Akácos út, ugye, hát ez ilyen virtigli kispolgári nótanipp, francnak az a fajidegen akác a giccses virágaival. Meg hogy „hársfaágak csendes árnyán”, az is micsoda egy giccs már! A hársfákra különösen háklis a kormány. Ez persze lehet allergia is. Szóval Kossuth-téri fák, Római-part, Margitsziget – aztán majd a Városliget, és a Nagy Fanyűvő bejelentette az igényét a Normafára és a Népligetre is. Minden le lesz itten porig tarlósozva. És lesz helyettük új, nemzeti kurvamindenség: matyómintás mobilgát, paszományos wellness-szálló, Rubik-kocka alakú múzeum, tárogatózó kuruc kertitörpe-szökőkút és kacsalábon forgó operett-Drakulakastély. A buldózerek és a motoros fűrészek mögött ott nyomulnak a Makovecz hagymázas turulemlőin cseperedett ifjú-agg Speerek, a stadionépítészet és a dohánybolt-dizájn fenegyerekei, a rajzolni szerető unokaöcsikék és homokvárépítésben egykor igen jeleskedő keresztlányok. Keskenyvágányú, de gigászi egójú papírmasé-díznilend épül körénk, a városunk helyére, a tereinkre, a parkjainkba; egy, az eredetinél is ízléstelenebb mucsai Dubai, amúgy szőrmentén, okosba-fusiba, Lajosnak-Pistának, meg az Orbán Győző leghülyébbik fiának.

De legalább mindez nem giccses, mert ha az lenne, akkor a Fidesz meghatározó kultúrpolitkusa bizonnyal hevesen tiltakozna.

A világ legnagyobb kertitörpéjeként is felfogható Nemzeti Színház például annyira nem giccses, hogy L. Simon László a giccs kerülése feletti örömében az ottani törpefröccsöntőnek adta a leendő Szabadság téri De Hát Mi Ott Sem Voltunk, Csak A Csúnya Németek-emlékmű kivitelezését is, hogy az véletlenül se legyen giccses. És közben a háttérben nemgiccseleg Szintiszignál Ákos, zenei értéket közvetít a Dankó-rádió, vizuális kultúrát építenek a Kerényi-művésztelep okleveles ecsetkezelői, a lét nagy kérdéseit boncolgatják Andy Vajna portfóliójának szofisztikált filmjei. De legalább nem kell ide Recsk meg GULAG, ha majd megbukik a retyerutyák és urambátyámok bőrfoteles palivilága, az MSZMP-ből kinőtt aszott bigottak és a Fidesz-Jobbik közpénztől síkos kloákájából kipotyadékolt, vigyorgó új undokak vidám trafikáriuma: lesz nekik való munka bőven, lesz mit eltakarítani, ledózerolni, meddőhányókká tornyozni, fűvel-fával beültetni. Kitörölni a saját, barna nyomaikat az ország alfeléből, és azután az öblítővízben lubickolva eltűnni végre a történelem miazmás pöcegödrében.

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr695783530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.27. 08:46:26

ha giccset nem lehet, akkor Kerényinek se les több munkája...

Netuddki. 2014.01.27. 09:05:30

@doggfather: Ó! A giccs az amire ezek a megélhetésiek azt mondják. A kerényi tevékenységére pedig nem fogják mondani az tuti...

Netuddki. 2014.01.27. 09:06:58

@doggfather: Ja, és az ugye megvan amikor a Nagyferó a nemzet csótányának hívta magát? Na, a kerényiékre jobban illik...

randomuser1 2014.01.27. 09:36:56

giccsben is jobban teljesít!
monnyuk abban évszázadok óta jók vagyunk, politikafüggetlen, a nép lelke kívánja, a sok teheccséges művész meg kiszolgálja :)

lehunyjaketszemet 2014.01.27. 10:14:59

mir sírsz? :) volt ez valaha másképpen? aki a "fősodorban" és a köztéri szobrok között keresi a "nemgiccset" az vessen magára... :D persze, találni üdítő példákat, de szerintem nem az a jellemző, hogy a Nemzeti Színház "nemgiccses", és nem kell Alföldy valóban nagyszerű előadásaival példálódzani, mert ez inkább anomália volt mint általános jelenség. ez a mostani emlékmű a gábriel arkangyallal meg a sassal nem elsősorban a giccs mivolta miatt undorító, ha csak giccses lenne...az örömteli lenne...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.27. 10:40:46

@kovi1970: az se semmi, mikor a nemzet csótánya képriportban mutatja meg, hogy síel a család...

(és most tényleg Nagyferóra gondoltam)

hajrá haverország hajrá haverok 2014.01.27. 10:50:39

Kiegészítésként hoznám adalékul a "jövő belvárosa"projekt jegyében 105%-osan feldíszkövezett 5. ker.-t.
Természetesen minden százados fát, cserjét stb. elpucolva a közterekről.
Rogán Toni is elvesztette vidéki mentalitását:
-Fasznak annyi balesetveszélyes fásszárú a belvárba -felkiáltással.

ertelmetlensegi 2014.01.27. 12:02:48

Jön a Fülkeforradalom 2.0!

citrix 2014.01.27. 13:01:25

Ezt a helyes kutyust akár a náci megszállás emlékműve mellé is tehetnék.Címe:a Magyar Köztársaság Fideszes megszállásának emlékműve.És cseppet sem giccses,akár a Kerényi féle kimagasló művészeti értékekkel bíró ominózus képek.
süti beállítások módosítása