Konok Péter 2013.11.10. 13:24

Mohács előtt

- Laaajooos!!!! Lajosooooom?!!! Hol a fenében vagy???!
- Itt vagyok, drága Máriám, ne üvöltsél már úgy, mint egy komplett stájer jódlidalárda, mert leesik a fejemről a szentkorona... a múltkor is hogy elgörbült rajta a sörnyitó... na, mi van?
- Már megint írtak ezek a Fuggerek. Azt írják, ha nem adod nekik az összes magyarországi zöldmezőt hogy beruházhassanak rá, akkor a Szapolyai gárdistáit fogják veled szemben támogatni az esedékes királyválasztáson.
- Á, de a nemeseim akkor is engem fognak pártolni, mert tíz százalékkal csökkentettem a vadászkopó-hajtási illetékre kirótt hurkapecekfaragási adójövedék áfáját. Ez minden magyar hétszilvafás családnak évi átlag másfél szilvamagnyi megtakarítást jelent.
- Azt is írják, hogy nem segítenek a törökkel szemben...
- A törökkel már minden le van vajazva. Azok nem jönnek ide. Visszaadtunk nekik egy ilyen nálunk tanuló janicsárt, aki lebaltázott álmában valami perzsát... náluk ez ilyen nemzeti hős. És kötelezettséget vállaltunk, hogy az ország összes katicáját kerék alá tesszük. A törökökkel haverok vagyunk. Tomori érsek szerint amúgy is a rokonaink. Neki például van egy ilyen helyes török fiúcskája...
- Hitelt sem adnak ám többet...
- Majd kivetek pár új adót a jobbágyokra. Ezentúl a robot után is kell majd nyugdíjjárulékot fizetniük. Megtiltom a zselléreknek, hogy zsellérek legyenek, és jól megbüntetem őket, ha mégis. Kivágom és eladom a királyi erdőket. Vagy nem is, inkább a többit. Kiadom a hűbéreseimnek a szotyolapörkölést koncesszióba. Ilyesmi.
- Kiátkoztatnak a pápával...
- A rohadt idegenszívű Fuggerek? Mikor az ő búcsúcédula-mutyijuk miatt lett most ennek a liberális Luthernek meg a libsi firkászainak ekkora pofája?! Írok is mindjárt a Szentatyának. Persze az úszóleckém, az szokás szerint megint elmarad. A sírba visznek még ezek engem, meglátod!

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr895623069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása