- Nem baj - kommentálta Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (az egykori Makovecz Rokonai, Barátai és Üzletfelei Véd- és Dacszövetség) Főtáltoselnöke a hírt, hogy ügyrendi tévedés folytán a Műcsarnok és a Vigadó helyett a Vámház-téri Nagycsarnokot és a Vidám Hörpölő nevű mélyvendéglátóipari üzemegységet utalta ki nekik az Országgyűlés Apanázs-, Haveri Alapkezelő és Klientúraügyi Bizottsága.  - A Nagycsarnok fémszerkezete kiválóan alkalmas rá, hogy a megrendezzük benne a minapi műcsarnoki magyarellenes kiállításra adott ellenpont-válaszunkat, melynek címe is: Rút szibarita váz – mondta el Fekete táltoselnök.  - A kiállítás központi eleme saját legújabb monstre installációm, a "Papp Lajos megkatéterezi a Nemzet szívcsakráját". A Hörpölőben konferenciákat és alkotótáborokat fogunk tartani. Ez nem ütközik a hely jelenlegi profiljával, bár a megvalósítás hogyanjáról és mikéntjéről még az intézményt jelenleg igazgató Lefejel Mici asszonnyal is egyeztetni kell - körvonalazta terveiket Fekete György, jelezve, hogy Mici asszony alapvetően nyitott az együttműködésre, „csak aztán rendes fogyasztás legyen, és a művészurak ne pisáljanak nekem a piszváró mellé!”

- Új, nemzeti életet lehelünk a művészetekbe, a Nagycsarnok a hiúságok, az idegenszívű padlizsánok és véres cubákok vásárcsarnokából a Magyar Létigenlés Templomává emelkedik, és Makovecz Imrére emlékezve két gigantikus aranyozott Turulszárnyat fogunk a homlokzatára illeszteni; a Vidám Hörpölő pedig, nevéhez méltóan, végre az Öröm szakrális helye lesz, ahol ambróziaként csoroghat le lelki torkainkon a „magyarnak, NER-nek-lenni” újnemzeti eufóriája – vont szélesebb pannót Fekete György, aki elmondta, a friss törvények értelmében a MMA döntheti el, hogy mi számít művészetnek, és mi nem.  Erre a feladatra keresve sem találhattak volna nála alkalmasabb embert, mutatott rá a Vezérművész, hiszen kiskora óta allergiás bőrkiütéseket kap bármiféle modernizmustól, absztrakciótól és kísérletezéstől. Egy ízben egy Kassák-kollázs láttán sokkot kapott, és csak nagyobb mennyiségű mézeskalács-huszár és tükrösszív alkalmazásával lehetett őt megmenteni.

- Én úgy érzem, az Úr engem erre a feladatra kiszemelt, és különleges képességgel áldott meg – mosolygott Fekete igazművészeti akadémiatulajdonos úr. - Megismerem én az igazi művészetet szembeszélben, száz méterről is. Az igazi művészet csáléra csapott pörgekalapot hord, dúsbajuszú ajkai közül tajtékpipa mered elő, lajbikján zsinóros a pruszlik, bugylibicskáján kacskaringós konzervnyitó, subájában tarisznya, kannájában cukorcefre, tarisznyában elemózsia: csupa disznó-paprika-vereshagyma, orra-füle-hája-mája. Hamvedrében sült pogácsa, szőlővessző, ért kalász. A fülében monstrancia, az orrában hallelúja, a szívében összes búja, Trianon mint angina, a szájában magyarnóta, lágy, szőke és másfél mázsa - ja, az nem is.

(El nem hangzott riport az MR1-Kossuth Rádió „Nerzeti nagyságaink” című magazinműsorából)

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr855564892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fátyol Katalin · http://www.tiniboszik.net 2013.10.13. 07:00:42

Nem a témához tartozik, de mindenesetre annak a szürreál-univerzumnak a részét képezi, amit ma Magyarországnak szokás nevezni- és amelynek megteremtésében Fekete úrnak is nagy szerepe van:
A Nyíregyházi Főiskola rálépett a kaposvárosodás útjára. Az ottani vezetés egyfajta online gyarmatosításba kezdett- saját tanszékei, intézetei rovására. Az egyik tanszék a következő, egyébként kétség kívül udvarias hangú levelet kapta pár napja:
"Kedves Nyíregyházi Főiskola [...] Tanszék!
A Nyíregyházi Főiskola nevében szeretnénk megköszönni, hogy időt és energiát szentelt arra, hogy a Nyíregyházi Főiskola [...] Tanszék Facebook oldalát létrehozta, gondozta. A Főiskola új marketingstratégiája azonban megköveteli, hogy a jövőben minden, a Főiskolával kapcsolatos online tartalmat maga a Nyíregyházi Főiskola kezeljen.
Az eddigi munkáját tiszteletben tartva, nem kezdeményezzük az oldal törlését (mint azt bizonyára tudja, a Nyíregyházi Főiskola név használatához a Főiskola engedélye szükséges), mint inkább folytatni szeretnénk az Ön által elkezdett eredményes munkát.
Ennek megfelelően kérjük, hogy legyen kedves átadni az oldal kezeléséhez szükséges felhasználói nevet és jelszót (javasoljuk, hogy a jelszót előtte módosítsa, ha máshol is ugyanazt használja).
Kérjük válaszoljon levelünkre 2013. október [...], segítségét és fáradozását egy Nyíregyházi Főiskolás ajándékcsomaggal szeretnénk megköszönni.
Tisztelettel
[...] Vezető Nyíregyházi Főiskola"

macamuca [IHUN] 2013.10.13. 15:25:05

Nem átadni, tovább "kezelni" az oldalt.
Ha ez a jövőben nem elfogadható a főiskolának (eddig tehát nem emelt kifogást a névhasználat, tartalom-feltöltés és kezelés miatt = elfogadta azt, emiatt jogi érve nemigen lehet), úgy lépjen kapcsolatba a fenntartóval, és kérje, hogy törölje az oldalt, annak átadását-továbbüzemeltetését ugyanis igencsak nehéz lesz indokolnia. Az, hogy eztán ők így szeretnék, még nem érv, csak vágy, óhaj.
Hogy aztán a facebook mit válaszol, meg mikorra, az más kérdés. Nem jellemző ugyanis, hogy efféle vágyakat azonnal teljesítsenek (oldal-átadás, vagy törlés), de még az sem, hogy egyáltalán teljesítsenek. Egy bírósági végzéssel talán... de egy honi bíróság ítélete nem kötelező érvényű rájuk...
Egyszóval: nem átadni, tovább folytatni.

Fátyol Katalin · http://www.tiniboszik.net 2013.10.13. 19:05:53

@macamuca:
Köszönöm a hozzászólást, a jó tanácsot!
süti beállítások módosítása