Felteszem a PTI filmklubja számára fordított feliratomat a Peter Brook-rendezte 1967-es Marat/Sade filmhez (Peter Weiss: Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, ahogy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói előadják De Sade úr betanításában). 

A felirat kb. 10-15 %-ban a Görgey-féle fordítást, 5-10%-ban annak Eörsi István által átdogozott verzióját követi, a többi saját fordításom - az angol szöveghez nem illettek a meglévő fordítások. Pár napot eldolgozgattam vele, de jó szórakozás volt, és ez szerintem egy kiváló darab kiváló feldolgozása - igazán érdemes megnézni, és a zene is baromi jó.

A filmről az imdb-n: http://www.imdb.com/title/tt0060668/

Egy folyamatosan seedelt link a filmhez (nem általam seedelt, kedves Hatóság, én mélyen elítélem az illegális letöltést, és ezt a linket is csak elrettentés céljából, mintegy aufklärista hevületből teszem ki!!!): http://thepiratebay.sx/torrent/4594434/Peter_Brook_-_Marat___Sade_(1967)

És akkor innen letölthető a szöveg (az .srt fájlt a letöltött filmmel közös mappába kell tenni, és a kettőnek - filmnek és feliratnak - azonos nevet adni [pl. MaratSade]). https://www.wuala.com/konokp/Herostratus/?key=XdsRujhTBebA

Szóval jó szórakozást mindeninek!

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr905653818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása