A Magyar Krónika tudósítójától

Nem mindennapi meglepetés érte tegnap a békaseggalattpusztai özv. Trofolákné, Lenke nénit (72), mikor megszokott reggeli pótkávéját akarta mikrójában felmelegíteni. A 30 másodperc leteltét jelző csengőhang után a készülék ajtaját kinyitó idős asszony megszokott mázas bögréje helyett 913 darab döglött fácánt, több erősen ittas vadászt és Lázár János (39) miniszterelnökségi államtitkárt találta a kissé maszatos forgótányéron. 


Lenke néni vegyes érzelmekkel vette tudomásul a különös eseményt: - Nem mondom, a fácánok nem rosszak, bár néhány bontott csirkének jobban örültem volna, mivel a fenének van kedve ennyi dögöt megpucolni. A vadászok úgy kurjongattak, hogy elszökött a macska, aztán lepisálták a vécédeszkát. Ez a Lázár meg így ránézésre nem sokat ér - panaszkodott Lenke néni, aki a fácánok jó részét szétosztotta a szomszédok között, a vadászokat elaltattatta a helyi állatorvossal, viszont Lázár államtitkárral kissé bajban volt. - Először azt gondoltam, majd jó lesz fogasnak, de rögtön ellopott egy szép kínai esőkabátot. Aztán a Sanyi kocsmáros (46) tette ki talpas hamutartónak a kocsmaajtó elé, de azt vette észre, hogy mindig beslisszolt a melegre, az a beszari Sanyi meg attól félt, hogy megbünteti őt a tisztiorvosi szolgálat, van úgyis elég baja az ukrán csempészcigivel, amit a pult alól árul. Nem tudom, most mi legyen. Talán tavasszal babot futtatok az államtitkár úrra, bár eléggé izgága egy alak, meg a szép tükrös zakójáért is kár lenne.

A békaseggalattpusztai esemény különleges, de nem példátlan. Brit tudósok már évekkel ezelőtt figyelmeztettek rá, hogy a mikrohullámok hatására igen ritkán, de megbomolhat a téridő szerkezete, és féregjáratok jöhetnek létre, amelyeket kihasználva azután szemfüles politikusok juthatnak be a magánszféránkba. A legnagyobb ismert mikrosütő-anomáliát 2013-ban szintén Magyarországon figyelték meg, mikor a Hörpintő Büfé nevű vendéglátóipari üzemegység melegszendvics-melegítő sütőjében kialakult apróbb kontinuum-zavar hatására az egész Kossuth tér visszakerült 1944-be.


(Csodás Hunnia rovat - a Magyar Krónika exkluzív beszámolója)

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr995749022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása