Konok Péter 2014.02.27. 18:58

Gátlegények

Szóval az egész alighanem úgy történt, mint a régi viccben.

- Virágh államtitkár úr, hát jön a Duna!
- A Duna az jön, Pelikán úr, de hát mit csináljunk?
- Kellenének emberek a gátra, rengeteg homokzsák, gépek...
- Áhá! Csak úgy gyerecipó-hammbekaplak! Mint az anarchisták, vagy a rücsköstökű afrikai négerek, mi?! Hallotta már maga az a szót, Pelikán, hogy köz-be-szer-zés?
- Hát, tetszik tudni, Virágh úr, én csak egy egyszerű gátőr vagyok...
- Nakérem. Először is a média. Ez a kis izé... az Ákos majd ír ilyen árvízi zenét, meg mindenhol elmondjuk, hogy ez az évezred árvize, kell majd utólag pár emléktábla, köszönőlevél... ez rendben is lenne, megvan rá a cégünk. Aztán mi kell még? Küldje be, Mucika, az első ajánlattevőt!
- Jó napot! Mi vagyunk a civilek.
- Mit kérnének önök az árvízi védekezésért?
- Öööö... hát mi amúgy is ott lakunk... meg szeretnénk segíteni. Hát... semmit. Természetesen ingyen megyünk, közös a baj, ugye...Legyen elég homokzsák, meg esetleg egy kis tea...
- Tea. Jó, hogy nem grillcsirke. Vagy egy-egy palack Dom Pérignon, ezüstvödörben hűtve. Meg Calvados, ugye? Zsenge árticsóka... A civil uraknak és hölgyeknek téácskát méltóztatik... Mucika, kérem a következőt!
- Szebb jöv... izé... erőt, egészséget! Mi vagyunk a Katasztrófavédelem!
- Önök mennyiért védenék a katasztrófát?
- Nekünk ez a munkánk, mi nem fogadunk el külön díjazást! De kelleni fog élelem és védőital - vitamindús primőrök, szaftos vöröshúsok vastag mártással, hidegkonyhai készítmények, jóféle bor, cseh sör. Év végén jutalmak, előléptetések. Bakondi tábornoknak egy pár új gumicsizma.
- Egy pár új csizma?
- Ja, és egy Rolls Royce! 
- Értem. Megfontolandó. Ígéretes. De nézzük a harmadik pályázót!
- Banzáj!!!! Mi vagyunk a TEK! Mindenki a földre, kussol! Mocskos jedik, most megdöglötök!
- Izé. Jónapot. Milyen hatásos, eredeti kis belépő. Van benne lendület. Szóval mi az Önök ajánlata?
- Fejenként és naponta nyolcvan rugó. Egy-egy rekesz Red Bull. És csoki. Kurva sok csoki.
- Sok csoki?
- Ezek a fiúk valójában igazi nagy plüssmacik. Élnek-halnak a csokiért.
- Soknak tűnik ez így. A Katasztrófavédelem kábé fele ennyiért megcsinálja...
- Na. Nyolcvan fejenként - abból tíz a tiéd, tíz megy a pártkasszába. Tíz a Lajosnak, aki megnyeri a tendert, tízből kijön a Bakondi Rollsa is, hogy befogja. Csizmát nem kap. Nálunk marad negyven, meg a Red Bull és a csoki. A civilek meg megcsinálják az egész marhaságot ingyér. Ők úgyis ott laknak, meg szeretnek segíteni... közös baj, ilyesmi.
- Jól hangzik! De a civileknek homokzsák is kellene...
- Francokat! Ha kell, hát majd töltenek maguknak! A végén majd még téázgatni akarnak, mint az öreg angol nénikék. Calvadost, azt nem akarnak? Árticsókát netán?
- De hát nem ezt mondtam én is szóról-szóra, Pelikán?! Hát akkor ezt meg is beszéltük. Na, látja, Pelikán? Így kell ezt civilizáltan intézni.
- Látom, Virágh úr. Érdekes, milyen keveset tetszettek változni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr705835911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2014.02.28. 13:09:47

Na igen. Azok a hulye civilek, akik adot fizetnek, amibol Katasztrofavedelmet, hadsereget, meg tek-et tartanak el, azok ingyer is ott vannak. Na persze nem szervezettek, meg ugyis csak elbasszak a dolgokat. De bezzeg a TEK, az jobban ert hozza, hiszen ki vannak kepezve! Ja, hogy nem erre? Hogy ehhez nem ertenek jobban, mint egy konyvelo? Az senkit nem erdekel!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2014.02.28. 13:49:59

majd jól bekopognak nemsokára hozzád is a tekes fiúk! aztán nézhetsz, hogy hol a Volga!

Monsieur 2014.02.28. 15:40:40

..az a baj hogy szerintem ez "rendszertől" függetlenül kb. mindenhol így megy.viszont ami nem mindegy az az hogy kiderülhet-e.? - vagy tényleg belecsúszunk egyre mélyebben a pártállami módszerekbe ami sajnos már elég jól látható módon elkezdődött..
süti beállítások módosítása