Szóval lesz ez a németmegszállásos emlékmű a Szabadság téren; úgy látszik, Pártkormánypártunk szeret emlékezni, jólesően nosztalgiázni. Mert hát rosszfiúk voltak azok a németek, na de akkor azért volt ám rend! És hogy tudtak énekelni!

A prókat (az emlékműtől manifeszt remélt gazdasági és nemzetpolitikai fellendülés…), valamint kontrákat (izé… hát minden egyéb…) sokan elemezték. Végül is ez a Németek Bejövetele emlékmű egyben (2 in 1 csomagolásban) a Magyarok Kimenetele emlékmű is akar lenni, hogy ugye kéremszépen, a nácik bemasíroztak itten Hegyeshalomnál, a magyar felelősség meg párhuzamosan kimasírozott… hol is? Keleten nem, ott éppen győzedelmes, kissé elhúzódó visszavonulás folyt a Don-kanyartól. Délen… na jó, azt hagyjuk, ott hideg volt. Szóval mindegy is, ne firtassuk; új múltunk gondos kimunkálói, a Magyar Csapat szerint innentől a németeké a felelősség, sőt – visszamenőleg is, mert mi kérem (márminthogy ők, kérem, a régi-új, öndefinitív magyarok), szövetséges gyarmat lettünk! Ez volt a magyar kimenetel. Volt a náciknak is koncepciójuk a kimenetelről, sőt a végeredményről – Endlösungnak hívták ugye, mert hát magyarul még ők sem tudhattak; na jó, és hát ebben vártak egy kis segítséget, amúgy szövetségesek között megesik az ilyen, azt meg is kapták, még őket is meglepte, hogy milyen lelkesen és túllihegve – mert ha mi valamit egyszer csinálunk, azt jól csináljuk. De csak kényszer alatt, parancsra ám! Hogy antiszemitizmus? Itt?! Ezt csak a zsidók terjesztik rólunk!

Szóval arra lennék én kíváncsi, hogy mégis mit fog ábrázolni ez az emlékmű? Mi lesz ráírva a talapzatára? Mert ugye nyilván a Közgép Szobrászatipari és Közmúltügyi Zrt. gyártja le, úgyhogy nem mindegy az ár-érték arány; ha például van valahol még talonban egy czikiváry vitéz gróf Wass Albert, az jó is lesz, az ujjával formázhat V-betűt (bár lehet, hogy ez Churchill miatt nem annyira kívánatos), a nevében a dupla S-t meg kicsit ki lehet emelni. (Lehetne éppen Hitler-szobor is, de neki még mindig rossz a sajtója.) Ha meg ez az Albert Öröme-dolog nem tetszik, akkor esetleg meg lehetne emlékezni a megszállással szembeni ellenállásról. Ezzel persze az a gond, hogy nem volt itt túl sok ellenálló, aki meg volt, annak az utcáit már mind átnevezték, mert hát szellemi előfutárai voltak a gyurcsánybajnaii rémuralomnak, megmondta az MTA-bizottság is, kéremszépen, ezek a rohadt komcsik csak megélhetési antifasiszták voltak, mert 1944-ben Magyarországon az ilyen kényelmes, kvázi úri életpályának látszott. Ugye. Szóval őket kihagyva esetleg áthozhatnák ide a budai oldalról a nullás kilométerkövet. Az eléggé kifejező lenne. Ha akarom, egy nagy segglyuk, ha akarom, zéró. Ideillik így is, úgy is.

Marad a felirat kérdése. Egyszer láttam egy ilyen kis emlékművecskét egy polgárivédelmi raktárban, hogyaszongya, „Van Hazánk, van mit védeni”. Már akkor is elmorfondíroztam rajra, hogy helyes kis továbbgondolható felirat ez, lehetne például „Azért van Hazánk, hogy legyen mit védeni”, vagy „Hálisten, hogy van Hazánk, mert különben baromira unatkoznánk, csak a pornó meg a zabálás meg a tévé, aztán csak növesztenénk a hájhurkákat a rút szibarita vázunkra”. Az új emlékműre a „Volt valami, amit a Hazánknak hívtunk, de persze szartunk megvédeni” verziót javasolnám, de élek a halvány gyanúval, hogy javaslatomat nem teszik komolyabb megfontolás tárgyává.

Mindezt átgondolva három javaslatom van a Szabadság téri emlékmű feliratára:

A: Éljen soká Orbán Viktor és (persze azért kisebb betűkkel) Rogán Antal! – ez igaz, szép, érthető, és eléggé közel áll az eredeti szándékhoz, de talán túl direkt, és persze a hazaáruló Nemmagyar Csapatok úgyis belekötnének. Viszont szoborként jól mutatna rajta a malasztos jászapáti Hitlerbajszos Miasszonyunk, Nergária védőszentje (imádkozz érettünk, bűnösökért, ámen!).

B: Mi kérem, ott sem voltunk! (Ez esetben a szobor lehetne Páger Antal nyilas díszruhában, amint a „Mások vittek rossz utakra engem” című slágert énekli.) – ez is megfelel az újmúlt elvárásainak, de sajnos nem igazán igaz, nem annyira szép és érthető, és hiányzik csöppet belőle a lendület és a heroizmus, amit egy mindig jobbanteljesítő országtól az ember elvárna.

C: NYAZSGEM! – ebben azt hiszem, minden benne van, amit a NERnagyok velünk, a Magyar Csapatból kimaradó, nemzetfogyatékos sántákkal, bénákkal és morálisan rokkantakkal közölni akarnak, és történelmileg is hű. Egy nagy, pohos, porosz segg a nyazsgem! felirattal: íme az úri magyar politika ezeréves summázata, Nemgyarmatia büszke, dacos jelmondata! Szerintem ez a tökéletes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr895732502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása