Ez a kép valódi - abban az értelemben legalábbis, hogy nem módosították, megtörtént eseményt ábrázol: az ifjú Churchill a Druidák Ősi Rendjének "albioni páholymestereit" fogadja. Persze maga a kép rengeteg összeesküvés-elméletbe passzolt, sok történet szól a szabadkőműves, rózsakeresztes, illuminátus stb. Churchillről, aki titkos urainak felsőbb parancsára tette mindazt, amit tett. Én a magam alternatív valóságában egy másik történetre bukkantam, amely persze a maga idejében (vagyis nem a miénkben) kellőképpen fontos volt hozzá, hogy megváltoztassa az európai erőviszonyokat, és elhozza végül az új Ragnarököt. Ez se rosszabb történet a többinél. 

1908-ban járunk, az élesedő európai feszültségek idején. A brit liberális kormány fiatal gyarmatügyi államtitkára, bizonyos Winston Churchill a marokkói válság és a balkáni helyzet hatására már ekkor németellenes szövetség létrehozásán dolgozott. Nagy Britannia váratlan és igen hasznos szövetségesekhez jutott, mikor a Rajna-vidéki törpék szövetséget ajánlottak a szigetországnak. A törpék vezetője, Mime von Donnerwetter felpanaszolta, hogy az egységes Német Császárság létrejöttekor a törpék minden addigi autonómiájukat elveszítették, viszont egy országba kényszerültek "az elfnyaló, fafejű, nyúlfogú" szászokkal és a "kockafejű poroszokkal, akik statisztikai alapon bizonyítják, hogy törpék nem léteznek". Ám a rajnai törpéket leginkább a német kertitörpe-mánia háborította fel: "Nem elég, hogy elterpeszkedtek az ősi törpeföldeken, nem elég, hogy a sárkányok kiirtásával megfosztottak minket hagyományos munkalehetőségeinktől, még kultúránkat is kisajátítják és lealázzák, bárgyú szobrocskáikkal közröhej tárgyává teszik" - hangsúlyozta von Donnerwetter, aki azt is nehezményezte, hogy a német hatóságoknak - amennyiben hajlandóak egyáltalán foglalkozni a problémával "van pofájuk törpe kisebbségnek nevezni bennünket". A főtörpe Churchilltől határozott ígéretet kapott jogos követeléseik támogatására, valamint a hírhedten törpefób Grimm-fivérek könyveinek angliai bojkottjára; a brit államtitkár mindazonáltal felhívta a Rajna-menti küldöttség figyelmét, hogy a németországi törpéknek "több óvatossággal és fenntartással" kellene kezelnie az írországi koboldok szakadár szárnyának szeparatista politikáját, amelyet Őfelsége kormánya perspektivikusan a kontinentális békét is fenyegető mozgalomnak tekint. Von Donnerwettert Őfelsége a Brit Birodalom Lovagjává ütötte, míg Churchill államtitkár átvehette a főtörpétől a Rajna Kincse Vándorgyűrűt, a törpék legrangosabb (bár kissé kétes hírű) kitüntetését. (A képen Churchill fogadja a törpék delegációját. Jobbra, az ősi törpebottal Sir von Donnerwetter, főtörpe.)

A bejegyzés trackback címe:

https://herostratosphere.blog.hu/api/trackback/id/tr405633892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása